Gemeente Purmerend

Breng jij onze stad in beweging?

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Strategisch adviseur mobiliteit (36 uur)

Purmerend is de mooiste stad om voor te werken. Met ruim 80.000 inwoners is het een middelgrote stad, van alle gemakken voorzien. Een stad waar het fijn wonen is met ruimte voor ontwikkeling, ambities en groei. Bijvoorbeeld door tot 2040 ca. 10.000 woningen toe te voegen. Dit betekent iets voor de bereikbaarheid in Purmerend. Hiervoor is een Verkeersplan vastgesteld dat verder uitgewerkt moet worden in concrete oplossingen. En dan gaat het niet alleen over de auto. We kijken juist naar de alternatieven.  

Naast het werken aan de stad Purmerend, werken we ook aan Beemster; een werelderfgoed met veel opgaven in het buitengebied en in de dorpskernen. Twee verschillende werelden, dat maakt het werken voor de gemeente Purmerend juist zo aantrekkelijk. In 2022 gaan we samen verder als één gemeente. Op die manier werken we samen aan een prachtig Purmerend, klaar voor de toekomst.  

Daarnaast maken we deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. Samen met de andere gemeenten zorgen we ervoor dat de regio goed bereikbaar blijft met alle vervoersystemen. Daar draag jij als mobiliteitsspecialist met je innovativiteit en creativiteit een belangrijke steen aan bij. Het ene moment praat je mee over de ontwikkeling van een multimodaal knooppunt bij het stationsgebied, het andere moment denk je mee over het doortrekken van de Noord-Zuidlijn.  

Jij bent de spin in het web. Jij houdt het overzicht en bewaakt de samenhang van de mobiliteitsopgaven in de stad en draagt deze uit in de regio. Jij weet als geen ander dat de wereld op het gebied van mobiliteit in een sneltreinvaart verandert. Je weet jouw visie met overtuigingskracht uit te dragen. Jij brengt de mogelijkheden in kaart en legt strategische keuzes voor aan het bestuur. Als strateeg weet je hierin zowel de belangen van de gemeente, als die van ‘buiten’ te mee te nemen. Je werkt samen met een team van andere mobiliteitsspecialisten en betrekt de stakeholders bij dit proces.  

Vind je dat het beter kan, of anders? Geen probleem; er is volop ruimte om jezelf te ontplooien en door te ontwikkelen.  

http://purmerend.instantmagazine.com/purmerendmagazine/2040 

https://www.purmerend.nl/verkeersplan-2040-pakket-maatregelen-om-parkeren-en-doorstroming-binnenstad-te-reguleren

Jij…

 • Hebt een afgeronde hbo- of wo opleiding;  
 • Hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol;
 • Hebt ervaring in een ambitieuze, ontwikkelingsgerichte omgeving en met beleid op strategisch niveau
 • Hebt een netwerk en ervaring met andere overheidspartijen binnen mobiliteit
 • Bent ambitieus en resultaatgericht;
 • Hebt een integrale blik, weet te overtuigen en bekijkt opgaven multidisciplinair;
 • Bent sterk in woord en geschrift op alle niveaus binnen en buiten de organisatie.

Wij bieden…

 • Een passend salaris op basis van toegevoegde waarde (max. € 5.520, schaal 12).
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Dit is 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je kunt je IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan onder meer verlof, fiscaal voordeel voor zowel woon-werkverkeer, fietsregeling, vakbond en studie (indien niet vergoed);
 • Een functie met ontwikkeling en betekenisgeving in de maatschappij;
 • Een groot team dat bruist van energie waar je met respect voor je rol, jezelf mag zijn;
 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken.

Interesse?

Als je er aan toe bent om je bijdrage aan Purmerend en Beemster te leveren, je durf en doorzettingsvermogen hebt en je kennis van zaken goed kan delen met je omgeving, reageer dan op deze functie. Solliciteer voor 1 september 2019 via onderstaande knop.  

Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Caroline Schouten van der Velden, Teammanager Ontwikkeling, 0299-452082.

Vacature delen via:
Vacaturetype / functietype:
Contract
Werkuren:
Fulltime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
31-08-2019
Startdatum:
23-07-2019
Contactpersonen:
Caroline Schouten van der Velden
Terug naar boven