gemeente Purmerend

Hoe zit jij in het milieu?

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Adviseur Milieu (36 uur)

Als adviseur milieu weet je wat er speelt binnen het vakgebied van het omgevingsrecht. Je bent breed inzetbaar op alle onderwerpen die onder het vakgebied milieu vallen, zoals externe veiligheid, bodem, geluid, natuur (stikstof) etc. In dit kader adviseer je collega’s van vergunningverlening, toezicht, handhaving en ruimtelijke ordening bij bestemmingsplanprocedures. Het beoordelen van meldingen in het kader van “Het activiteitenbesluit” behoort tot het takenpakket.

Daarnaast wordt van je verwacht dat je bijdragen levert aan het opstellen van operationeel beleid op het gebied van vergunningverlening en toezicht en handhaving omgevingsrecht. In de dagelijkse praktijk geef je uitvoering aan de Nota integrale vergunningverlening  en handhaving en de Uitvoeringsprogramma’s van Purmerend en Beemster. 

Bij de uitoefening van je functie ben je klantgericht, met de nodige overtuigingskracht en oog voor de omgeving. Je bekijkt de vraagstukken vanuit een frisse brede blik: je overziet de vraagstukken vanuit de Purmerendse context. Je hebt oog voor wat er werkelijk nodig is en handelt niet vanuit bestaande of standaard oplossingen. Buiten is leidend bij alles wat je doet en je houdt dan ook steeds het resultaat voor de samenleving voor ogen. Je begrijpt als geen ander dat de thema’s gevoelig kunnen liggen en beschikt dan ook over de nodigebestuurlijke en politieke sensitiviteit.

Jouw profiel

  • hbo werk- en denkniveau;  
  • milieukundige opleiding of gelijkwaardig, ervaring is een pré;
  • kennis van de Wet milieubeheer en omgevingsrecht (Wabo);  
  • je bent resultaat- en klantgericht met de nodige overtuigingskracht;
  • je bent politiek sensitief en bent in staat de vertaalslag naar het werkveld te maken.

Wij bieden:

  • ontwikkelingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk;
  • een fijne werkomgeving in een team met hart voor Purmerend;
  • functieschaal 10, max. € 4362,- bruto o.b.v. 36 uur;
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit is 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je kunt je IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan onder meer verlof, fiscaal voordeel voor zowel woon-werkverkeer, fietsregeling, vakbond en studie (indien niet vergoed).

 

Ben jij een bevlogen type? En omgevingsgericht? Dan gaan we graag in gesprek met jou!


Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 29 oktober met een korte motivatiebrief en CV via onderstaande knop. 

Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Josina de Bruijn, Teammanager Vergunningen, Beleid en Advies.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken.

Vacature delen via:
Werkuren:
Fulltime
Sluitingsdatum:
29-10-2019
Contactpersonen:
Josina de Bruijn
tel.: +31 299452296
Terug naar boven