gemeente Purmerend

Heeft de juridische handhaving geen geheimen voor jou?

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Juridisch Adviseur Handhaving (milieu) (32-36 uur)

De 300 medewerkers van het Ruimtelijk domein werken aan de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de openbare buitenruimte in Purmerend en Beemster. Ook zorgen zij voor de vergunningen, het toezicht en de handhaving. Zij werken hierbij dagelijks samen met collega’s van het Maatschappelijk domein. Domein Bedrijfsvoering en Diensten ondersteunt hierbij. Het team Vergunningen, Beleid en Advies is een betrokken en open team, waarbij de medewerkers zich dagelijks inzetten om de gemeenten Purmerend en Beemster schoner, veiliger en dus leefbaarder te maken.

Als juridisch adviseur handhaving bent je inzetbaar op onderwerpen die onder het omgevingsrecht (Wabo) vallen; milieu, APV en bouwen. Het accent van jouw takenpakket ligt op milieu. Je kunt met de onderwerpen te maken krijgen zoals ; het plaatsen van vloeistofdichte vloeren om bodemverontreiniging te voorkomen door bedrijven, voldoen aan geluidsvoorschriften van bijvoorbeeld evenementen en waterpompen, controleren of bedrijven energiebesparende maatregelen doorvoeren. Je bekijkt de juridische vraagstukken vanuit een frisse brede blik en overziet deze vanuit de Purmerendse context. Hierbij heb je oog  voor wat er werkelijk nodig is en handel je niet vanuit bestaande of standaard oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het handhavingstraject; onderzoek van mogelijke legalisaties en maken van (voor) aanschrijvingen. Ook stem je af met collega’s waaronder omgevingsinspecteurs en wijkmanagers. Je overlegt met het bestuur en behandelt (mede) bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt (mede) de gemeente in rechte. Daarnaast lever je een bijdrage aan het handhavingsbeleid en geeft daar juridische uitvoering aan. In de dagelijkse praktijk geef je uitvoering aan de Nota integrale vergunningverlening en handhaving en de Uitvoeringsprogramma’s van Purmerend en Beemster.

Buiten is leidend bij alles wat je doet en je houdt dan ook steeds het resultaat voor de samenleving voor ogen. Om dit te kunnen bereiken heb je collegialiteit hoog in het vaandel, je doet het samen. Je begrijpt als geen ander dat de thema’s gevoelig kunnen liggen en beschikt dan ook over de nodige bestuurlijke en politieke sensitiviteit. Iedere zaak is anders, je levert maatwerk en werkt voor zowel inwoners en ondernemers, dat maakt de functie zo leuk en veelzijdig.  

Jouw profiel

  • Hbo werk- en denkniveau, een milieukundige opleiding is een pré;  
  • Meerdere jaren ervaring als juridisch adviseur; 
  • Kennis van het vakgebied omgevingsrecht;
  • Goede communicatieve vaardigheden zijn in deze functie een must;
  • Resultaat- en oplossingsgericht met de nodige overtuigingskracht.

Wij bieden

  • Functieschaal 10, max. € 4.406,- o.b.v. 36 uur;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Dit is 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je kunt je IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan onder meer verlof, fiscaal voordeel voor zowel woon-werkverkeer, fietsregeling, vakbond en studie (indien niet vergoed);
  • Een fijne werkomgeving in een team met hart voor Purmerend;
  • Een uitdagende en verantwoordelijke functie, met ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling;
  • Een contract voor een jaar met de mogelijkheid om deze bij voldoende functioneren  om te zetten naar onbepaalde tijd.

Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 2 februari a.s. via onderstaande knop. Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Josina de Bruijn, teammanager Vergunningen, Beleid & Advies 0299-452296.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken.

 

Vacature delen via:
Werkuren:
Fulltime
Sluitingsdatum:
02-02-2020
Startdatum:
13-11-2020
Contactpersonen:
Josina de Bruijn
tel.: +31 299452296
Terug naar boven