Gemeente Purmerend

Krijg jij energie van bewonerscommunicatie en participatie?

De Gemeente Purmerend is op zoek naar een

Communicatieadviseur (36 uur)

We zoeken een ervaren en enthousiaste communicatieadviseur die zin heeft om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze stad. In Purmerend timmeren we hard aan de weg en nog harder aan de woningen. De woningnood is hoog en we willen er de komende jaren 10.000 woningen bij bouwen. Een groot deel daarvan komt binnen de bestaande stadsgrenzen. De ruimte in de stad is beperkt en onze inwoners vinden de leefbaarheid van de stad en het groen dat daarbij hoort belangrijk. Vanaf 2022 fuseert Purmerend met Beemster. Ambtelijk werken de gemeenten al samen sinds 2014. Daarom werk je ook mee aan projecten in de dorpskernen en het buitengebied van het werelderfgoed in Beemster.

Jouw aandachtsgebied is het Ruimtelijk Domein. Dit domein is verantwoordelijk voor de fysieke ontwikkeling, de inrichting en het beheer van de stad. Jij adviseert burgemeester en wethouders van beide gemeenten, management en collega’s bij het tot stand brengen van verbindingen tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Je werkt als communicatieadviseur aan projecten met veel verschillende belangen. Je hebt er lol in om moeilijke gesprekken te voeren, blijft stevig in je schoenen staan en durft dingen uit te proberen. Je weet complexe materie vlot om te zetten in (strategische) adviezen en werkt graag nauw samen met collega’s om projecten verder te helpen. Als sparringpartner heb je een luisterend oor en houd je de politiek-bestuurlijke omgeving in het oog.

Naast je werk voor de beide gemeenten draai je mee in de piketdiensten van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waarbij je een aantal weken per jaar 24 uur per dag oproepbaar bent in geval van een ramp of incident.

Dit is je kans op een zinvolle baan waarin je echt het verschil maakt voor Purmerend en Beemster. En de fijne collega’s, die krijg je er gratis bij!

Jouw profiel

 • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Je hebt ervaring op het gebied van bewonerscommunicatie en participatie;
 • Je beschikt over politieke sensitiviteit en uitstekende adviesvaardigheden;
 • Je bent proactief, flexibel en ziet welke kansen er liggen;
 • Je hebt ervaring met woordvoering en kunt de pers te woord staan;
 • Je gaat graag in gesprek met mensen tijdens bewonersbijeenkomsten en vindt het geen probleem om ’s avonds te werken als dat nodig is.

Wij bieden…

 • een enthousiast team van zo’n 15 collega’s met een informele werksfeer;
 • een salaris in functieschaal 10, max. € 4.406,- o.b.v. 36 uur;
 • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering);
 • veel ruimte voor creativiteit en ontwikkeling.

Interesse?

Ben je na het lezen enthousiast over deze uitdagende functie en ben jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan via onderstaande knop. Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Wytske de Vries, teammanager Communicatie, (0299) 452 722.

Het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken.

 

Vacature delen via:
Sluitingsdatum:
26-01-2020
Startdatum:
10-01-2020
Contactpersonen:
Wytske de Vries
mobiel: +31 299452722
Terug naar boven