Gemeente Purmerend

Heeft de juridische handhaving geen geheimen voor jou?

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving (32 uur)

Als Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving weet je wat er speelt binnen het vakgebied. Je bent breed inzetbaar voor de handhaving APV en bijzondere wetten, met name de Drank- en Horecawet. Je bent ook breed inzetbaar op alle onderwerpen die onder het omgevingsrecht (Wabo) vallen, zoals bouwen, strijdigheid bestemmingsplan, brandveiligheid en milieu. Vooral milieu zal je aandacht vragen. Het behandelen van Wob verzoeken op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving behoort ook tot de werkzaamheden.

Je stelt het handhavingsbeleid mede op en geeft daar juridische uitvoering aan. In de dagelijkse praktijk geef je uitvoering aan de Nota integrale vergunningverlening en handhaving 2016-2019 en de Uitvoeringsprogramma’s van Purmerend en Beemster. Je stelt adviezen op met betrekking tot handhaving vraagstukken. Daarnaast volg je de ontwikkelingen op het werkgebied en bent in staat jurisprudentie en wet- en regelgeving te vertalen naar de uitvoeringspraktijk. Je behandelt (mede) bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt (mede) de gemeente in rechte.

Je bekijkt de vraagstukken vanuit een frisse brede blik: je overziet de vraagstukken vanuit de Purmerendse context. Je hebt oog voor wat er werkelijk nodig is en handelt niet vanuit bestaande of standaard oplossingen. Buiten is leidend bij alles wat je doet en je houdt dan ook steeds het resultaat voor de samenleving voor ogen. Je begrijpt als geen ander dat de thema’s gevoelig kunnen liggen en beschikt dan ook over de nodige bestuurlijke en politieke sensitiviteit.

 

De afdeling

De Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving werkt voor het team Vergunningen, Beleid en Advies  binnen het Ruimtelijk Domein.

 

Jouw profiel

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Meerdere jaren ervaring als Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving;
 • Goede communicatieve vaardigheden zijn in deze functie een must
 • Kennis van het vakgebied VTH (o.a. Drank- en Horecawet, omgevingsrecht en APV);
 • Oog voor de ontwikkelingen in de stad;
 • Resultaat- en oplossingsgericht met de nodige overtuigingskracht;
 • Politiek sensitief.  

 

Wij bieden:

 • ontwikkelingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk;
 • een fijne werkomgeving in een team met hart voor Purmerend;
 • functieschaal 10, max. € 4.225,- o.b.v. 36 uur;
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.

 

Ben jij een bevlogen type? Energiek en creatief? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

 

Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 2 maart 2018.

Een opdracht of rollenspel kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Josina de Bruijn, Teammanager Vergunningen, Beleid en Advies, 0299 – 45 22 96.

Vacature delen via:
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren:
Fulltime
Werkdagen:
Dag
Sluitingsdatum:
02-03-2018
Contactpersonen:
Josina de Bruijn
tel.: +31 299452296
Terug naar boven