Gemeente Purmerend

Heeft de juridische handhaving geen geheimen voor jou?

De gemeente Purmerend is op zoek naar een

Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving (32 uur)

De 300 medewerkers van het Ruimtelijk domein werken aan de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de openbare buitenruimte in Purmerend en Beemster. Ook zorgen zij voor de vergunningen, het toezicht en de handhaving. Zij werken hierbij dagelijks samen met collega’s van het Maatschappelijk domein. Domein Bedrijfsvoering en Diensten ondersteunt hierbij. Het team Vergunningen beleid en Advies is een betrokken en open team, waarbij de medewerkers zich dagelijks inzetten om de gemeenten Purmerend en Beemster schoner, veiliger en dus leefbaarder te maken.

Als Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving weet je wat er speelt binnen het vakgebied. Je bent breed inzetbaar voor de handhaving APV en bijzondere wetten, met name de Drank en Horecawet. Daarnaast ben je breed inzetbaar op alle onderwerpen die onder de omgevingsrecht (Wabo) vallen, zoals bouwen, strijdigheid bestemmingsplan, brandveiligheid en milieu. Vooral milieu zal je aandacht vragen. Het behandelen van Wob verzoeken op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving behoort ook tot de werkzaamheden.

Je stelt het handhavingsbeleid mede op en geeft daar juridische uitvoering aan. In de dagelijkse praktijk geef je uitvoering aan de Nota integrale vergunningverlening en handhaving 2016-2019 en de Uitvoeringsprogramma’s van Purmerend en Beemster. Je stelt adviezen op met betrekking tot handhaving vraagstukken. Daarnaast volg je de ontwikkelingen op het werkgebied en ben je in staat jurisprudentie en wet- en regelgeving te vertalen naar de uitvoeringspraktijk. Je behandelt (mede) bezwaar- en beroepschriften en vertegenwoordigt (mede) de gemeente in rechte.

Je bekijkt de vraagstukken vanuit een frisse brede blik: je overziet de vraagstukken vanuit de Purmerendse context. Je hebt oog voor wat er werkelijk nodig is en handelt niet vanuit bestaande of standaard oplossingen. Buiten is leidend bij alles wat je doet en je houdt dan ook steeds het resultaat voor de samenleving voor ogen. Je begrijpt als geen ander dat de thema’s gevoelig kunnen liggen en beschikt dan ook over de nodige bestuurlijke en politieke sensitiviteit.

Jouw profiel:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Meerdere jaren ervaring als Juridisch Beleidsmedewerker Handhaving;
 • Goede communicatieve vaardigheden zijn in deze functie een must;
 • Kennis van het vakgebied VTH (o.a. Drank- en Horecawet, omgevingsrecht en APV);
 • Oog voor de ontwikkelingen in de stad;
 • Resultaat- en oplossingsgericht met de nodige overtuigingskracht;
 • Politiek sensitief.

Wij bieden:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk;
 • Een fijne werkomgeving in een team met hart voor Purmerend en Beemster;
 • Functieschaal 10, max. € 4.225,- o.b.v. 36 uur;
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%;
 • Een tijdelijke aanstelling voor één jaar met mogelijkheid tot verlenging;

Interesse?

Solliciteer dan uiterlijk 18 november a.s. via onderstaande knop. Vermeld in je brief wat jij kunt toevoegen aan het team en het domein. Een opdracht of rollenspel kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Josina de Bruijn, Teammanager Vergunningen, Beleid en Advies, 0299 – 45 22 96.

Vacature delen via:
Sluitingsdatum:
05-11-2018
Startdatum:
16-10-2018
Locatie:
Optioneel
Contactpersonen:
Josina de Bruijn
tel.: +31 299452296
Terug naar boven